Suomi English
Sivun pääsisältö
Etusivu Polku Työpajat Saavutettavuus Ryhmä Tiedotteet Yhteystiedot

Työpajat

Ajankohdat
Luova teollisuus -näyttelyn yhteydessä järjestetään kaksi työpajaa, 1.10 ja 8.10.

Sisältö
Taideteollisen korkeakoulun kansainvälinen opiskelijaryhmä Huomioi Kaikki on toteuttanut Designmuseon näyttelyyn kokonaisuuden nimeltä Polku. Polku tarjoaa sekä tiedollista saavutettavuutta luomalla siltoja näyttelysisällön ja kävijän jokapäiväisen elämän välille että fyysistä saavutettavuutta erilaisten käytännön ratkaisujen kautta. Polun avulla voimme keskittyä siihen, mikä meillä on yhteistä ja kohdata toisemme erilaisuudesta huolimatta, tasa-arvoisina.

Polku -työpajoissa käsitellään henkilökohtaista esinesuhdetta itselle merkityksellisen esineen välityksellä. Kokemus jaetaan tuottamalla esineestä kertomus ja rinnastamalla se Luova teollisuus -näyttelyssä esillä oleviin vastaaviin tarinoihin. Puhutaan esineistä ja niiden merkityksistä, tutustutaan näkövammaisten käsityöhön sekä kokeillaan pistekirjoituksen tekoa.

Työpajojen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Taideteollisen korkeakoulun Medialabin "Huomioi Kaikki" -työryhmä: mediataiteilija Jana Eske, Saksa, graafinen suunnittelija Reka Kiraly, Unkari, tuottaja Hanna Niemi-Hugaerts, Suomi, tilasuunnittelija Nao Saito, Japani sekä tutkija Marjo Mäenpää, Suomi

Kouluttajina ovat heidän lisäkseen pistekirjoituksen ohjaaja Satu Linna sekä käsityöläinen Hannes Koivuranta. Työpaja on suunnattu kaikenikäisille, taidoiltaan ja kyvyiltään erilaisille ihmisille. Alle 15 vuotiaat aikuisen seurassa. 

Ilmainen. Enintään 16 osallistujaa. Kielet suomi, englanti. Ennakkoilmoittautuminen ensimmäiseen pajaan pe 30.9. mennessä ja toiseen pajaan pe 7.10. mennessä: arkisin klo 8-11 p. (09) 6220 540 tai info@designmuseum.fi

Tiedustelut: Hanna Niemi-Hugaerts, p. 040 766 0321 hniemi at uiah.fi

Lisätietoja suomeksi: http://mlab.uiah.fi/huomioikaikki/tyopajat.html
Information in English: http://mlab.uiah.fi/huomioikaikki/english/tyopajat.html
Copyright Huomioi kaikki, Medialaboratorio, Taideteollinen korkeakoulu 2005